Skip to content

Yeni Üyelere Özel! İlk Alışverişinizde %15 İndirim Kazanın!

  • Propolis
  • Taze Arı Sütü
  • Polen + Arı Ekmeği
  • Ham Ballar
  • Tabletler
  • Shotlar
  • Cilt Bakım Ürünleri
  • Güneş Kremleri
  • Avantajlı Paketler
Giriş
No account yet? Hesap Oluştur
    Kapat
    • Tüm Ürünler
    • Kullanıcıya Göre
      • Sporcular
      • Seyahat Edenler
      • Aile & Çocuk
      • Sağlıklı Yaş Alma
      • Sağlıklı Yaşam
      • Yoğun Çalışanlar
    • Etkisine Göre
      • Enerji & Canlılık
      • Hafif ve Dengeli
      • Hareket Özgürlüğü
    • Arı Sütü
    • Arı Ekmeği + Polen
    • Ham Ballar
    • Cilt Bakım Ürünleri
    • Güneş Kremleri
      Doğal Arı Ürünleri Çocuklar İçin

      Çocuklar İçin

      Ürünleri Göster
      Propolis Mucizesi Arı Ürünleri

      Bağışıklık Desteği

      Ürünleri Göster
        Ara

        Ara

        Beeo TR
        • Propolis
        • Taze Arı Sütü
        • Polen + Arı Ekmeği
        • Ham Ballar
        • Tabletler
        • Shotlar
        • Cilt Bakım Ürünleri
        • Güneş Kremleri
        • Avantajlı Paketler
        Ara

        Ara

        Hesap
        Giriş Hesap Oluştur
        Sepet
        00 Ürün

        adasdadada

        asdasdsaddasdAdditional text for subscribe form.

          Türkiye’deki Popüler Bal Çeşitleri ve Yöreleri

          Türkiye’deki Popüler Bal Çeşitleri ve Yöreleri

          Bal Nedir?

          Arıların bir mucizesi olan bal, ülkemizin her bölgesinde yediden yetmişe herkesin keyifle tükettiği, besin değeri yüksek, değerli bir gıda. Zengin coğrafyamızın pek çok bölgesinde çeşitli yöntemler ile bal toplanıyor, farklı aroma ve özelliklere sahip bu ballar kahvaltı sofralarından çeşitli yiyecek ve içecek tariflerine, beslenme rutinimizin birçok noktasında kendine yer buluyor. Bu blog yazımızda, Türkiye’de üretilen farklı bal çeşitleri arasından öne çıkanlardan, yörelerinden ve balın ham olarak tüketilmesi gerektiğinden kısaca bahsedeceğiz.

          Bal, Ham Bal Olarak Tüketilmelidir!

          Bal kovandan alındığı hali ile tüketilebilen, bozulmayan doğal bir gıdadır ve pastörize edilmesi gerekli değildir. Pastörizasyon yani yüksek sıcaklıklara ısıtma işlemi balın içerisinde doğal olarak bulunan enzimler, vitaminler, yüksek fenolik ve flavonoid yapıdaki değerli bileşenlerin azalmasına neden olur. Filtrasyon ise balın doğal bileşiminde yer alan polenlerin azalmasına neden olur. Ham bal 45°'nin üzerindeki sıcaklıklara ısıtılmamış ve 300 mikrondan daha küçük filtreler ile filtre edilmediğinden besin içeriği tüm doğallık ve saflığıyla korunmaktadır.

          Türkiye’deki Popüler Bal Çeşitleri ve Yöreleri

          Bal kovandan elde edildikten kısa bir süre sonra katılaşır yani kristalleşir. Halk arasında bu durum şekerlenme olarak da adlandırılır. Aslında bu tamamen doğal bir olaydır ve bal kristalleşmiş hali ile de tüketilebilir. Ancak bu tamamen doğal olan ve fiziksel bir değişim olan durumu engellemek için, ballara pastörizasyon dediğimiz, 65-76°C aralığında yüksek sıcaklık işlemi uygulanmaktadır. Süt ve meyve sularına raf ömrünü sağlamak amacıyla uygulanan bu işlemin ballara uygulanması hiç gerekli değildir.

          Ham Balın içerisinde; aminoasitler, A, C, E ve B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko, fenolik ve flavonoid bileşenler yer alır. Dolayısıyla balın besin öğelerinin korunduğu ham bal formunu beslenme planına dahil etmenizi öneririz.

          Yörelerine Göre Bal Çeşitleri

          Çiçek Balı Nedir?

          Türkiye genelinde üretimi yapılan bir bal çeşidi olan çiçek balı, tek bir çiçeğin ağırlıklı olmadığı, farklı çiçek türlerinin bir arada bulunduğu bölgelerde üretilir. Başka bir deyişle, çiçek balı, arıların nektarları ağırlıklı olarak belli bir bitkiden toplamadığı; balın farklı ağaç ve bitkilerden üretildiği bal türüdür.

          Çam Balı Nedir ?

          Çam balı da, çiçek balı gibi Türkiye genelinde üretilmektedir. Dünya genelinde ise çam balı üretiminin %90 gibi büyük bir bölümü ülkemizde gerçekleşmektedir. Çam balı üretiminde, arılar, balı alışıldık şekilde çiçek polenlerinden değil, Akdeniz iklimine özgü belli başlı çam ağaçlarının gövdesinde yaşayan aracı böceklerin salgısını kullanarak üretirler. Çam balı, dünyada Türkiye dışında yalnızca Yunanistan’da üretilmektedir.

          Çam balı fiyatı

          Kestane Balı Nedir ?

          Yine kendine has bir tadı olan kestane balı, ülkemizde Karadeniz Bölgesi’nde yer alan yağmur ormanlarında doğal olarak yetişen kestane ağaçlarının yalnızca haziran ayında on beş gün süre ile açan çiçeklerinden üretilir. Altın sarısından biraz daha koyu bir rengi vardır.

          Kestane balı fiyatı

          Lavanta Balı Nedir ?

          Lavanta balı , arıların lavanta bitkisinin çiçek nektarlarından ve polenlerinden ürettiği bir bal çeşididir. Kendine özgü kokusu ile dikkat çeken bu bal türü, daha çok Isparta ve Burdur yörelerinde üretilir. Değerli bir bal olan lavanta balının hasat dönemi hazirandır.

          Şirketimiz
          • Hakkımızda
          • Basında Biz
          • Ödüllerimiz
          • Sertifikalarımız
          • Analizlerimiz
          • Helal Politikası
          • Gizlilik İlkeleri
          • Teslimat Koşulları
          • Çevre Politikamız
          • Sosyal Sorumluluk Politikamız
          • Takviye Edici Gıda Onaylarımız
          • Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız
          Şirketimiz
          • Hakkımızda
          • Basında Biz
          • Ödüllerimiz
          • Sertifikalarımız
          • Analizlerimiz
          • Helal Politikası
          • Gizlilik İlkeleri
          • Teslimat Koşulları
          • Çevre Politikamız
          • Sosyal Sorumluluk Politikamız
          • Takviye Edici Gıda Onaylarımız
          • Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız
          Müşteri Hizmetleri
          • Blog
          • Etkinliklerimiz
          • Ballı Propolisli Tarifler
          • Satış Noktalarımız
          • Alışveriş Koşulları
          • İletişim
          Müşteri Hizmetleri
          • Blog
          • Etkinliklerimiz
          • Ballı Propolisli Tarifler
          • Satış Noktalarımız
          • Alışveriş Koşulları
          • İletişim
          Faydalı Bilgiler
          • Yeni Üyelik
          • Üye Girişi
          • Sepetim
          • Gizlilik
          Faydalı Bilgiler
          • Yeni Üyelik
          • Üye Girişi
          • Sepetim
          • Gizlilik
          Diğer Bilgiler
          • Propolis Nedir?
          • Arı Sütü Nedir ?
          • Polen ve Arı Ekmeği Nedir?
          • Arı zehri nedir?
          • Ham Bal Nedir?
          Diğer Bilgiler
          • Propolis Nedir?
          • Arı Sütü Nedir ?
          • Polen ve Arı Ekmeği Nedir?
          • Arı zehri nedir?
          • Ham Bal Nedir?
          Beeo TR
          © Copyright, Beeo TR 2025 Shopify tarafından desteklenmektedir
          • Gizlilik politikası
          • İletişim bilgileri
          • Para iade politikası
          • Hizmet şartları

          Sepet

          0 Ürün

          Your Cart is Empty

          Loading...

          Shop Now
          • Choosing a selection results in a full page refresh.