Skip to content

Yeni Üyelere Özel! İlk Alışverişinizde %15 İndirim Kazanın!

  • Propolis
  • Taze Arı Sütü
  • Polen + Arı Ekmeği
  • Ham Ballar
  • Tabletler
  • Shotlar
  • Cilt Bakım Ürünleri
  • Güneş Kremleri
  • Avantajlı Paketler
Giriş
No account yet? Hesap Oluştur
    Kapat
    • Tüm Ürünler
    • Kullanıcıya Göre
      • Sporcular
      • Seyahat Edenler
      • Aile & Çocuk
      • Sağlıklı Yaş Alma
      • Sağlıklı Yaşam
      • Yoğun Çalışanlar
    • Etkisine Göre
      • Enerji & Canlılık
      • Hafif ve Dengeli
      • Hareket Özgürlüğü
    • Arı Sütü
    • Arı Ekmeği + Polen
    • Ham Ballar
    • Cilt Bakım Ürünleri
    • Güneş Kremleri
      Doğal Arı Ürünleri Çocuklar İçin

      Çocuklar İçin

      Ürünleri Göster
      Propolis Mucizesi Arı Ürünleri

      Bağışıklık Desteği

      Ürünleri Göster
        Ara

        Ara

        Beeo TR
        • Propolis
        • Taze Arı Sütü
        • Polen + Arı Ekmeği
        • Ham Ballar
        • Tabletler
        • Shotlar
        • Cilt Bakım Ürünleri
        • Güneş Kremleri
        • Avantajlı Paketler
        Ara

        Ara

        Hesap
        Giriş Hesap Oluştur
        Sepet
        00 Ürün

        adasdadada

        asdasdsaddasdAdditional text for subscribe form.

          Perga Nedir ?

          Perga Nedir

          Arı ekmeği, perga, arı ekmeği nedir, arı ekmeğinin faydaları

          Arı ekmeği, arıların poleni kendi enzimleriyle fermantasyon işlemine uğratması sonucunda elde edilen, vitamin, mineral, protein, lif, aminoasit ve probiyotik mikroorganizmalar bakımından zengin, doğal bir probiyotik gıdadır. Polenin fermantasyonu sonucunda doğal bir probiyotik gıda olma özelliği kazanan arı ekmeği (perga); arılar için protein, yağ ve vitamin kaynağı olmakla birlikte arı sütü üretiminin de ham maddesini oluşturmaktadır.

          Arı Ekmeği Nasıl Üretilir?

          Bal arıları (Apis mellifera L.) tarafından toplanan polen, bal arılarının arka bacaklarında bulunan polen sepetçiğine (korbikula) konularak kovana getirilir ve polen, bal ve diğer arı salgıları ile karıştırılarak laktik asit fermantasyonuna bırakılır. Farklı enzim, mikroorganizma, nem ve sıcaklığın (35-36 °C) etkisiyle değişikliğe maruz kalan polen, iki hafta içerisinde arı ekmeğine dönüşür. Arı ekmeği, kovan içindeki petek gözlerinde depolanarak uzun süre bozulmadan muhafaza edilir.

          Perga Nedir

          Arı Ekmeğinin Besleyici Değeri

          Arı ekmeği (perga) içeriğinde doğal olarak bulunan pigmentler, enzimler, flavonoidler, karatenoidler, hormonlar, protein; B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, biotin, folik asit gibi vitaminler, selenyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, manganez ve fosfor mineraller ile beslenmenize değer katar. İnsan vücudunun sentezleyemediği ve beslenme yolu ile dışarıdan almak zorunda olduğu esansiyel aminoasitlerin tümünü içermesi bakımından oldukça değerlidir. Doğal bir arı ürünü olan arı ekmeğinin yaklaşık %20-35 protein, %3 lipit, %24-35 karbonhidrat ve %3 vitamin ve mineral içeriği olduğu bilinmektedir.

          BEE’O Arı Ekmeğinin Faydaları

          Doğal bir fermantasyon sonucu kovanda bulunduğu en saf haliyle elde edilen BEE’O Arı Ekmeği doğal olarak Lactobacillus ve Bacillus adı verilen probiyotik mikroorganizmalar içerir. BEE’O Arı Ekmeği’nin içerdiği probiyotik mikroorganizmalar, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

          BEE’O Arı Ekmeğini Nasıl Tüketmeliyiz?

          BEE’O Arı Ekmeğini, yetişkinlerin günde 1-2 tatlı kaşığı, çocukların ise günde ½-1 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. BEE’O Arı ekmeği (perga) doğrudan çiğnenerek veya süt, meyve suyu, yoğurt gibi ılık veya soğuk gıdalara ilave edilerek tüketmesi önerilir.

          Şirketimiz
          • Hakkımızda
          • Basında Biz
          • Ödüllerimiz
          • Sertifikalarımız
          • Analizlerimiz
          • Helal Politikası
          • Gizlilik İlkeleri
          • Teslimat Koşulları
          • Çevre Politikamız
          • Sosyal Sorumluluk Politikamız
          • Takviye Edici Gıda Onaylarımız
          • Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız
          Şirketimiz
          • Hakkımızda
          • Basında Biz
          • Ödüllerimiz
          • Sertifikalarımız
          • Analizlerimiz
          • Helal Politikası
          • Gizlilik İlkeleri
          • Teslimat Koşulları
          • Çevre Politikamız
          • Sosyal Sorumluluk Politikamız
          • Takviye Edici Gıda Onaylarımız
          • Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız
          Müşteri Hizmetleri
          • Blog
          • Etkinliklerimiz
          • Ballı Propolisli Tarifler
          • Satış Noktalarımız
          • Alışveriş Koşulları
          • İletişim
          Müşteri Hizmetleri
          • Blog
          • Etkinliklerimiz
          • Ballı Propolisli Tarifler
          • Satış Noktalarımız
          • Alışveriş Koşulları
          • İletişim
          Faydalı Bilgiler
          • Yeni Üyelik
          • Üye Girişi
          • Sepetim
          • Gizlilik
          Faydalı Bilgiler
          • Yeni Üyelik
          • Üye Girişi
          • Sepetim
          • Gizlilik
          Diğer Bilgiler
          • Propolis Nedir?
          • Arı Sütü Nedir ?
          • Polen ve Arı Ekmeği Nedir?
          • Arı zehri nedir?
          • Ham Bal Nedir?
          Diğer Bilgiler
          • Propolis Nedir?
          • Arı Sütü Nedir ?
          • Polen ve Arı Ekmeği Nedir?
          • Arı zehri nedir?
          • Ham Bal Nedir?
          Beeo TR
          © Copyright, Beeo TR 2025 Shopify tarafından desteklenmektedir
          • Gizlilik politikası
          • İletişim bilgileri
          • Para iade politikası
          • Hizmet şartları

          Sepet

          0 Ürün

          Your Cart is Empty

          Loading...

          Shop Now
          • Choosing a selection results in a full page refresh.